Ibi Støving är på blodtypsdiet: Jag har aldrig haft en bättre tid

Ibi Støving har bott på blodtypsdiet de senaste 12 åren och kommer att fortsätta tills hon dör

TV-värd Ibi Støving har bott efter den så kallade blodtypsdiet de senaste 12 åren och har förändrat sitt liv på många sätt. Hon hade inte mycket förtroende för botemedlet till att börja med, men när en av hennes flickvänner introducerade henne till henne, behövde hon fortfarande prova. Hon berättar för henne till tidningen MOVE denna månad.

– Jag blev förvånad över att mina flickvänner förlorade sig, även om de följde samma botemedel, och det var så att en vän introducerade mig till begreppet att ha vilken typ av blodtyp. Jag var den första som skrattade olyckligt, för jag trodde det var skört, men jag var helt enkelt tvungen att prova på den egna kroppen. Jag var tvungen att ta bort tre saker från min kost och innan jag visste det hade jag förlorat 16 kilo och min energi hade ökat med 200 procent. Jag behövde inte längre ligga på soffan efter maten, och mina fläckar med knoppar och menstruationsvärk försvann. Jag trodde att det här verkligen var ett sätt du kunde leva på. Nu har jag gjort det i 12 år, och jag ska fortsätta tills jag säger, säger Ibi Støving.

Raid battle

Ibi Støving har även publicerat två kockböcker med dietter av blodtyp, men när böckerna kom ut, var det åskväder bland danska dietister som fann dieterna för riotösa.

– Jag blev hyllad och teorin om att äta efter sin blodtyp kallades ”dödlig”. Dietisterna menade inte att du fick tillräckligt med vitaminer och mineraler, men faktum är att jag aldrig har varit bättre och aldrig varit så sjuk som jag har varit de senaste 12 åren.

Men Ibi Støving är inte fanatisk, och på grund av ökad träningsaktivitet bor hon nu bara efter boken 80% av tiden. Det måste finnas utrymme för allt.

– Det finns 220 saker jag måste äta. Arbeta med det! Det här är det närmaste jag kommer till en hälso-religion, men allt förresten! Jag dör inte för att falla in, men jag känner verkligen att jag bor när jag äter hälsosamt. När jag äter ohälsosam, känner jag att jag långsamt dör och förstår helt enkelt inte folk som använder frasen ”man måste leva för …”. För det är precis vad jag gör när jag lever frisk, säger Ibi Støving att flytta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *