Michelle Hviid efter tumören: Med några få undantag kände jag mig inte ledsen för mig själv

Michelle Hviid: Den nästan fem centimeter hjärntumören landade som en bomb i Michelle Hviids liv, och operationen gick inte som planerat, men hon lyckades slåss

När Michelle Hviid hittade en tumör i hennes hjärna i november gick hon i chock och med ett förändrade hennes liv. Det här säger hon i en intervju med My Woman Secrets i veckan.

Som självständig mamma till två och utan sjukförsäkring stod hon i brevlådan när hon hittade Acusticusneurinom – en bra tumör på in ear earpiece.

– Jag kom in i min bil och grät fullständigt. Jag hade en tumör i hjärnan! Jag hade ingen säkerhet vad i helvete skulle jag göra? Bra nog, jag hade pengar för kanske en månad eller två, men jag hade inte heller heller. Och vad ska jag säga till barnen, säger Michelle Hviid.

Michelle Hviid betalade sin rehabilitering själv

I december blev hon opererad och den följande tiden var svår, för även om operationen gick bra först och hon hade full tillgivenhet blev hon sjuk nog nästa dag. Hon kunde inte ens svara på enkla saker som sitt eget namn. Och hon blev lam på ansiktet nära vänstra ögat.

Iben var en gång prinsens ungdoms pojkvän – idag är hon allvarligt sjuk. Läs intervjun med henne

Totalt var hennes vistelse på sjukhuset en frustrerande kurs. Bland annat hon började klaga på uthållig smärta. Det visade sig att problemet var att hon låg på en transportbädd med en mycket tunn madrass. Hon hade stannat i åtta dagar. När en portier förde en ny madrass, fanns det inga resurser att byta omedelbart, så Michelle Hviids mor måste buga henne över till en annan säng och byta madrassen.

Efter åtta nio dagar bad hennes mamma och hennes pojkvän henne att skriva ut, och hon betalade även en rehabiliteringsvistelse på Vejle Fjord.

Och hela processen har haft stora finansiella konsekvenser för Michelle Hviid:

– Jag har inga pengar! Min mamma och pappa betalar för mig just nu, och jag betalar min mamma och pappa med tiden. Jag går till ögonläkaren senare idag. Jag kunde välja att komma till ögonläkaren om sex veckor via allmänheten eller komma till ögontraktorn idag privat. Samma ögonläkare! Då måste mina föräldrar hjälpa mig, och då måste jag tjäna och tjäna pengar. Jag höll den första föreläsningen på måndag. Det gick bra. Lyckligtvis. Jag visste inte om jag fortfarande kunde ropa folk. Men som jag alltid har sagt till mina föräldrar: Det kommer att bli bra för verksamheten om jag överlever. Sedan har jag ledningar med något att säga.

Många av vad hon måste säga handlar om hälsosystemet.

Bodil Jørgensen utsattes för en våldsam olycka sommaren 2014. Läs intervjun med henne här

– Jag ser ett system som inte fungerar och jag blir väldigt ledsen. Tänk om jag hade varit beroende av det systemet. Tänk om jag inte kunde ha spenderat mina sista pengar på Vejle Fjord. Tänk om min mamma inte hade varit där. Så ligger jag i en transportbädd. En liten sak för systemet, men enormt för mig. Jag såg ingen att bara sitta och sticka och dricka kaffe, men det fungerade helt enkelt inte. En sådan liten sak att min termometer, bara i min rumpa, är på min rygg med mat! Det är hopplöst styrt. Jag lider faktiskt av sjuksköterskorna. De kör och kör. Deras utbildning kräver att de håller mig i hand, men de slutar med att lägga termometern som jag bara har haft i min röv, för att de inte har tid.

Arbetskläder på

Just nu går hon till privat träning en timme tre till fyra gånger i veckan.

– Med några undantag kände jag mig inte ledsen för mig själv. Jag hade bara ett par timmar när jag tänkte: Hur dåligt är det för mig, jag kan inte gå, mina vänner börjar gråta när de ser mig, ja, faktiskt börjar alla gråta när de ser mig, det är en stor sak att det bara var jag … Men då tänkte jag: Så det gagnar mig inte bara. Då måste jag bara bära arbetskläderna. Det finns ENDAST mig. Många har skrivit för mig att de fortfarande är förlamade eftersom de aldrig omskolades. Jag fortsätter med att veta och du kan se hur långt jag har kommit, säger Michelle Hviid till My Woman Secrets.

Tidigare tv-värd Eva Jørgensen förlorade sin man för svår sjukdom för åtta år sedan. Läs hur hon lyckades gå vidare med sitt liv

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *